Суші дітям

Популярність страв японської кухні дозволила широко вводити їх до нашого раціону. Однак якщо дорослі можуть насолоджуватись японськими смаколиками досхочу, чи справді можна давати суші та роли дітям?

Суші для дітей: особливості страви

Жоден педіатр не стане сперечатись з тим, що дитячий шлунок більш ніжний та потребує особливих страв. Звісно, він також менш витривалий, ніж шлунок дорослого, а тому не може впоратись з гострими та іншими стравами. Тому частіше за все суші з сирою рибою, а також маринованим імбиром та васабі, виключаються з дитячого раціону.

Однак японські діти куштують суші з різного віку й виростають абсолютно здоровими. Чи актуально це для наших широт? Не зовсім, оскільки наш організм швидко звикає до кухні, яка є актуальною для нашої країни. Оскільки у наших стравах майже немає сирої риби та морепродуктів, організм дитини не здатен швидко до них адаптуватись.

Ми радимо виключили суші з раціону дітей, молодших за десять років. Також треба правильно підійти до підбору інгредієнтів, які будуть корисними для дитячого організму. До десяти років не варто купляти суші дітям, до складу яких входять водорості та сира риба. Найбільш безпечними варіантами будуть страви з копченою рибою або куркою, а також солодкі, десертні роли, які точно сподобаються малечі.

Педіатри дозволяють вживати суші після дванадцяти років. При цьому необхідно обирати варіанти, які не містять надто солоних, гострих та інших компонентів. Обирайте варіанти, які пройшли термічну обробку, наприклад роли темпура.

Які є протипоказання вживання суші дітьми

Неможливо стверджувати, що дітям зовсім не варто споживати японську кухню, однак є кілька нюансів, на які варто звернути увагу перш ніш дати малечі ласі шматочки.

У першу чергу, це якість безпосередньо риби. У Японії для приготування ролів використовують виключно свіжу рибу, тільки-но з океану. У наших супермаркетах можна знайти лише заморожену, яка втрачає більше половини своїх властивостей. Так, вона все ще смачна, але для дитини вже менш корисна, ніж для дорослої людини.

Чому японська їжа може бути небезпечною для дитини:

  1. Гельмінти: якщо ви обираєте страви з сирою рибою, будьте готові до можливості появи паразитів. Усе це не дивлячись на те, була заморожена риба, чи ні, адже вони прекрасно виживають у будь-яких умовах;
  2. Хімічні домішки та токсини: якщо ви не впевнені, звідки була привезена риба, де її вирощували та чим годували, краще не замовляти такі страви для своєї малечі. Оскільки деякі перевізними під час заморозки додають до риби фосфати, аби вона краще переносила транспортування, але вони шкідливі для дітей;
  3. Алергія: харчова алергія на незнайомі продукти – досить популярна проблема, оскільки організм дитини ще нестійкий, може негативно відреагувати на будь-який компонент – від авокадо до тигрових креветок.

Усього цього можна уникнути, якщо замовляти суші та роли для малечі у перевірених місцях, а також суворо підійти до питання вибору інгредієнтів. У такому випадку страва буде навіть корисною та сподобається малюкові.

Читайте також
30
November
Чим відрізняються роли в Японії від ролів в Україні?

У меню ресторанів різних країн, особливо в Україні та Японії, суші досить істотно відрізняються один від одного вже навіть за зовнішнім виглядом. Але які ще є відмінності між цими стравами у наших країнах? Основні відмінності між японськими та українськими ролами Відмінність від українських ролів, приготованих за європейськими традиціями, та японськими, оригінальними стравами, досить велика й […]